We helpen en leren elkaar de mooiste trucs maar soms organiseren we ook lezingen door Nederlandse of buitenlandse goochelaars. Al heel wat “grote namen” uit de goochelwereld zijn in Rotterdam geweest om hun geheimen te delen. Charles Gauchi, Jon Allen, Nicholas Einhorn, Karl Hein, Michael Ammar, Doc Eason, Marc Oberon, Dirk Losander, David Ginn, Flip!, Peter Eggink, Dan Le Fay, Duo ADHD, Lodewijk de Widt, Rob Ziekman, Maurice Meijer, Peter Woerde, Giacomo Bertini, Peter Pellikaan, Jean-Paul Mertens, Chris Rawlins, Ted Mc Kok Alders, Gunther Guinee, Stephen Young, Chris Wood en John Carey (in 2020 door COVID19 ook online).

Maar ook eigen leden verzorgen met veel plezier soms een mini-lezing of presentatie. Bijvoorbeeld erelid Martin Hanson over zijn rijke loopbaan als theaterproducent, producent van het Martin Hanson Wintercircus én illusionist van de Metro Magic Show in binnen- en buitenland. Voorzitter Christian Farla over de do’s en don’ts van deelname aan talentenshows op tv. Zelf heeft Christian in Nederland, Duitsland en Engeland meegedaan en kan daar dus uitvoerig over vertellen ondersteund met eigen filmpjes. Ook Jori Veldhuizen gaf een inspirerende lezing met als titel “Hocus Pocus, de truc is Focus” oftewel hoe Jori’s droom waarheid werd en nu de wereld over gaat met zijn bedrijf Jovel Entertainment.