De Nederlandse Magische Unie:sinds 1951 erkend
podium voor de goochelkunst.
De Stichting Nederlandse Magische Unie, de NMU, is een overkoepelende organisatie van
Nederlandse Goochelverenigingen.
 
De Stichting NMU is de autoriteit in Nederland op het gebied van de goochelkunst. Het doel van de stichting is het onderhouden van de contacten tussen goochelaars onderling en het stimuleren van kwaliteitsverbetering. Dit doet zij door:


*     het regelmatig organiseren van een congres. Tijdens dit congres worden lezingen en workshops gehouden, treden topgoochelaars op en wordt een concours gehouden waarvan de winnaar zich Kampioen van Nederland mag noemen
*     het organiseren van studiedagen over diverse onderwerpen die met goochelen en theater te maken hebben
*     het organiseren van een jeugdweekeind voor jonge goochelaars
*     het ondersteuning van jeugdconcoursen, waaronder het Nederlands Juniorenkampioenschap
*     het uitgeven van een Nederlandstalig goochelvakblad, genaamd 'Informagie'
*     het ondersteunen van activiteiten die de doelstellingen van de NMU nastreven


Niet alleen goochelaars, ook Clowns, jongleurs, mentalisten, ballonvouwers


De NMU is niet voor goochelaars alleen. Veel clubs hebben b.v. clowns die lid zijn, of jongleurs en mentalisten. Maar iedereen heeft wel een zekere affiniteit met de goochelkunst.
En wat doet de NMU voor beginners?
De NMU is er voor alle goochelaars, ook voor beginners. Het beste is lid te worden van een club. Van Youtube alleen leer je wel veel, maar er is niemand die je persoonlijk advies geeft. Dat gebeurt op clubs wel. Als de dichtsbijzijnde club te ver is of je om andere redenen niet bij een club wilt of kunt is er een mogelijkheid om je aan te melden als lid van de NMU MAGIC CLUB. Kijk maar even onder het kopje 'lid worden'. Als je bij de jongeren hoort is er ieder jaar een goochelkamp. We noemen dat het NMU Jongerenweekeind. Daar komen iedere keer meer dan 40 jongeren en er zijn meestal meer dan 10 docenten op allerlei gebied: theater, grime, bewegen op toneel, presenteren en natuurlijk heel veel goocheltechniek, van toneel tot close up en van kaarten tot zwevende ballen. We doen dat in Lunteren op de Veluwe. Mooi centraal voor de meesten.


Voor meer informatie:
http://www.denmu.nl/